Centar za kulturu i informisanje Lopare
0
0
Centar za kulturu i informisanje Lopare
JU «Centar za kulturu i informisanje Lopare», egzistira kao kompleksna ustanova. Ukupna površina objekta prizemlje i sprat iznosi oko 1100 metara kvadratnih.

Pod jednim krovom nalazi se Narodna biblioteka «Desanka Maksimović» Lopare, koja je nezavisna od Centra u organizacionom i pravnom smislu obavlja svoju djelatnost na više od 300 metara kvadratnih. Prostor redovno koristi SPKD «Prosvjeta» Lopare kojoj je dodijeljena i jedna kancelarija za rad. Prostor ustanove za svoj rad koriste i nevladine organizacije.

Centar pruža svu stručnu i tehničku pomoć nevladinim organizacijama koje se bave kulturnim, omladinskim i sličnim aktivnostima, kao podsticanje kulturnog stvaralaštva, prikazivanje raznovrsnog scensko-umjetničkog i zabavnog programa, razvoja i njegovanja tradicionalnih i novih kulturnih vrijednosti ovog podneblja, kulturno-umjetničkog i amaterskog stvaralaštva u oblasti književnosti, pozorišta, likovnog i muzičkog stvaralaštva, očuvanja folklornog i etno stvaralaštva, tribinskog programa sa aktuelnim temama, edukativnih radionica, djelatnosti izdavaštva, informisanja i edukovanja građana i druge manifestacije različitog tipa

Cilj i namjera je postati mjesto susreta i koordinacije najrazličitijih kulturnih inicijativa na našem području, postati još moderniji centar kulturnih i zabavnih aktivnosti na zadovoljstvo korisnika naših usluga.
Pročitaj više