Kako pomoći svom detetu u izboru fakulteta?
Završavanje srednje škole i upis na fakultet predstavlja, prema mnogim istraživanjima, jednu od ključnih vremenskih odrednica u životu. Odluka o izboru fakulteta nije samo važna za budućeg brucoša, već i za njegove roditelje. Najkompleksnije pitanje jeste – kako pomoći svom detetu da napravi ispravnu odluku?
Prvenstveno, treba razgovarati sa svojim detetom o profesionalnoj orijentaciji. Današnji srednjoškolci poseduju zavidno znanje iz oblasti digitalnih tehnologija, komunikacija, marketinga – modernih, ali i traženih zanimanja. S obzirom na to da je reč o savremenim zanimanjima, neophodno je i da visokoobrazovna institucija za koju se mlada osoba odluči bude i dinamična u pogledu usavršavanja nastave i praćenja zahteva današnjeg poslovnog okruženja. Ovakvi vidovi zanimanja zahtevaju razvoj kritičkog mišljenja, javnog nastupa, teorijske ali i mnogo praktične nastave, omogućavanje sticanja radnog iskustva putem praksi i mnogo toga još.
Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije (MEF) već sedamnaest godina uspešno obrazuje mlade ljude i od njih stvara visokokvalifikovane profesionalce, s odličnim teorijskim znanjem, ali i primenjivim veštinama i radnim iskustvom. Zahvaljujući radu u malim grupama studenata, konceptom interaktivne nastave, mentorstva u zavisnosti od interesovanja svakog studenta ponaosob, kao i Centra za karijerno vođenje, MEF diplomci potpuno spremno stupaju na tržište rada, posedujući i formalno obrazovanje, ali i iskustvo kojim se izdvajaju u odnosu na svoje vršnjake.
Permanentnim osavremenjivanjem nastave i procesa studiranja – sklapanje saradnje s domaćim i inostranim univerzitetima, organizovanjem međunarodnih naučno-stručnih konferencija, uključivanjem studenata u osmišljavanje i realizaciju projekata, obezbeđivanja stručnih praksi s mogućnošću zaposlenja, organizovanjem vannastavnih edukativnih i zabavnih sadržaja, MEF donosi inovacije u visokom obrazovanju.
Kao akreditovana visokoobrazovna institucija čija diploma je priznata svuda u svetu i sa savremenim studijskim programom, Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije (MEF) predstavlja odličan izbor za Vaše dete ukoliko želi da se bavi programiranjem, multimedijom, marketingom, menadžmentom, prodajom, finansijama...
Opširnije o studijskim programima iz oblasti: Menadžment, Ekonomija i finansije i Informacione tehnologije možete saznati na zvaničnom sajtu www.mef.edu.rs kao i posetom Fakultetu i razgovorom s profesorima, kako biste se upoznali s okruženjem gde bi Vaše dete postajalo profesionalac i spremno stupilo u poslovni svet.
Obrazovanje je ključna osnova za sigurnu budućnost, investicija koja se višestruko isplati ukoliko se napravi pametan izbor.

http://www.mef.edu.rs/